O ZENTANGLE® METODI

Zentangle® metoda je jednostavna, opuštajuća i zabavna metoda crtanja uz korištenje ponavljajućih uzoraka. Jednostavna je za učenje te pogodna za potpune početnike, neovisno o umjetničkom talentu. Metodu su osmislili Rick Roberts i Maria Thomas, a “Zentangle” je registrirani žig tvrtke Zentangle Inc. (zentangle.com).

Osnovna metoda je specifična po korištenju papira malih dimenzija, uz minimalnu količinu pribora. Strukturirana je kroz osam koraka, što podržava intuitivan stvaralački proces uz pojednostavljeno donošenje odluka. Fokusiranjem na svaki korak i svaku pojedinu liniju postiže se opuštanje i usmjeravanje pažnje na sadašnji trenutak te je stoga Zentangle metoda idealan alat za kultiviranje mindfulnessa. Prakticiranje Zentanglea je i izvrstan način za razvijanje kreativnosti i umjetničkih vještina prilikom kreiranja umjetnosti inspirirane Zentangleom (Zentangle Inspired Art – ZIA).

Ako znate napisati slova I, C, S i O, spremni ste za crtanje po Zentangle metodi!

—————————————–

S obzirom na velik broj pratitelja iz inozemstva, tečajeve sam počela održavati putem Interneta, na engleskom jeziku. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o metodi ili poduci, s povjerenjem mi se obratite na info@zen-linea.com.

O MENI

• Anica Gabrovec • certificirana učiteljica crtanja po Zentangle® metodi

—————————————–

Diplomirana sam ekonomistica s dvadesetogodišnjim radnim iskustvom u financijama. Posljednjih 15 godina bavila sam se različitim kreativnim hobijima te na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu završila edukaciju za oblikovateljicu suvremenog nakita. Stvaram umjetnički nakit pretežito od poludragog kamenja te srebrne žice i lima.

Od početka 2016. intenzivno crtam po Zentangle® metodi. Krajem 2018. sam u Sjedinjenim Američkim Državama stekla certifikat koji mi omogućuje održavanje tečajeva Zentanglea. Jedina sam certificirana učiteljica u Hrvatskoj i susjednim državama.

Nakon upoznavanja sa Zentangle metodom odlučujem se na promjenu u karijeri, dajem ostavku na tadašnju poziciju i u srpnju 2019. otvaram obrt Zen Linea. Započinjem s organizacijom online tečajeva na engleskom jeziku, najprije plasiranih putem američke platforme Skillshare, a od travnja 2020. i putem vlastite internet stranice.

Imam više od 35.000 pratitelja na društvenim mrežama, a o crtanju inspiriranom Zentangle metodom podučavala sam tisuće crtača i drugih certificiranih učitelja iz cijeloga svijeta.

Ako želite saznati više o tome na koji način mi je Zentangle® metoda promijenila život, pročitajte ovaj blog post (engleski jezik).

KREATIVNI RAD

Opuštanje u pokretu, 
linija po linija

Ispreplitanjem žice
do nosive skulpture

DRUŠTVENE MREŽE

Pratite me na društvenim mrežama kako biste saznali novosti i vidjeli najnovije radove.

KONTAKT

 Anica Gabrovec, 
ovlaštena učiteljica crtanja po Zentangle metodi

ZEN LINEA, obrt za proizvodnju i usluge, vl. Anica Gabrovec, D. Domjanica 13, 10430 Samobor